Студенти взяли участь у відкритті меморіального знаку пам’яті журналістів

Студенти та викладачі кафедри журналістики факультету філології ПНУ, представники первинної організації НСЖУ Прикарпатського національного університету взяли участь у відкритті меморіального знаку «Пам’яті колег. Їх убила війна».

Захід відбувся з ініціативи Центру журналістської солідарності (Івано-Франківськ), за підтримки Національної спілки журналістів України на Алеї пам’яті журналістів Прикарпаття в Острині Тлумацького району. На меморіальному знакові вписані імена 39 працівників ЗМІ, котрі стали жертвами повномасштабної війни, розв’язаної росією в Україні. 

Учасники заходу згадали колег-журналістів та хвилиною мовчання віддали шану полеглим. Згадали і прикарпатських медійників – членів НСЖУ, які  відійшли у вічність за останній рік.  Це – Роман Фабрика, Богдан Вівчар, Олександра Стецюк, Ярослав Нарган, Василь Мануляк, Юрій Косович, Василь Микуляк, Павло Федорів, Роман Флис.

Завершилося дійство виконанням «Молитви за Україну»: Боже великий, єдиний, нам Україну храни, волі і світу промінням Ти її осіни!

Після цього усі учасники заходу, як і щороку, висадили на Алеї пам’яті нові саджанці дерев, які будуть рости й нагадувати про колег-журналістів.

Зазначимо, що в третю п’ятницю вересня в Україні щороку вшановують пам’ять журналіста Георгія Гонгадзе та усіх загиблих журналістів. Івано-Франківська обласна спілка НСЖУ традиційно у цей день проводить заходи з вшанування пам’яті колег.