«Герої серед нас»: студенти зустрілися із захисниками України

Сьогодні у Прикарпатському університеті відбулася зустріч студентів Івано-Франківського коледжу ПНУ із студенткою 2 курсу спеціальності «Публічне управління і адміністрування» Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки ПНУ, кулеметницею 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Оксаною Рубаняк та її побратимами. Захід мав назву «Герої серед нас».

З вітальним словом на початку до присутніх звернулася Оксана Рубаняк: «Ще два роки тому, ніхто б не міг подумати, що ми матимемо повномасштабну війну та над нами літатимуть ракети, щодня будуть загиблі цивільні та військові. Я вірю всім серцем, що у нашій країні буде мир і тоді вам потрібно буде відбудовувати нашу країну. У когось обов’язок зараз захистити Україну, а у вас буде обов’язок її розбудовувати та розвивати. Вдячна усім за свідому позицію та за те, що допомагаєте нашому підрозділу всіма можливими силами. Надіюся, ми скоро знову зустрінемося під мирним небом!».

Висловили вдячність за наш захист та побажали швидкої Перемоги директор Івано-Франківського фахового коледжу Юрій Москаленко, заступник директора коледжу з навчально-виховної роботи Тетяна Полякова та одногрупниця Оксани Рубаняк, студентка ПУА-21 Анна Борищак. Доцентка кафедри дизайну і теорії мистецтва ПНУ Ірина Чмелик разом із своїми студентками подарували бійцям ікони, як символ оберегу та надії.

«Мені приємно бачити нашу студентку Оксану та наших Героїв. У Оксани завжди був цілеспрямований, прямолінійний, впевнений погляд. Таким він і залишився. У неї існувала така концепція, що все тільки зараз і сьогодні, відступу немає. Вона була і є класичною відмінницею, «гризла науку зубами» та завжди долучалася до різних організаційних заходів у нашому коледжі. Її головна риса – це колоритна багатовекторність особистості. З одного боку творча письменниця, а з іншого боку потужний стратег, вміє організувати команду і ставити чітку мету і йти до неї», – підкреслила кураторка Оксани Рубаняк, викладачка Івано-Франківського коледжу ПНУ Наталія Гой.

В ході зустрічі військові ділилися роздумами, згадували моменти цивільного та фронтового життя.

На завершення кожен охочий зміг придбати собі збірку поезій Оксани Рубаняк «На зустріч смерті», яку вона особисто підписувала. Вірші, опубліковані у книзі, студентка-кулеметниця Оксана писала на фронті. Як зазначила письменниця, це книга-присвята зниклому безвісти побратиму Валентину Солтановському «Старому» та всім борцям за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.