Співпраця з Центром французької мови та культури «Парі-ІФ» надасть нашим студентам та випускникам нові можливості

Сьогодні ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда зустрівся з директором ГО «Центр французької мови та культури «Парі-ІФ» Сергієм Єрьоміним. Сторони домовилися спільно реалізовувати актуальні наукові та соціальні проєкти для розвитку українсько-французької співдружності та підписали угоду про співпрацю.

Спільні дії університету і Центру французької мови та культури допоможуть розвитку французької мови в регіоні, слугуватимуть залученню французьких діячів науки та культури до процесу підготовки фахівців зі спеціальності 035.055 «Романські мови та літератури (переклад включно)», а також спільному приєднанню до університетської агенції Франкофонії.

Директор ГО «Парі-ІФ», Сергій Єрьомін, координатор спільних культурно-освітніх проектів з Посольством Франції в Україні, на днях був долучений до проведення міжнародної наукової конференції «Україна – територія геноциду», яка відбулася 9 червня 2023 року у Прикарпатському університеті.

Під час розмови з ректором він пообіцяв і надалі сприяти налагодженню плідної співпраці з науковими установами Франції.

Протягом останніх п’яти років викладачі та студенти кафедри французької філології залучаються до спільних культурних, освітніх до перекладацьких проєктів та вдосконалюють навички комунікативного мовлення у розмовному клубі ГО Парі-ІФ.

Завдяки цій угоді, студенти кафедри французької філології матимуть можливість складати міжнародні іспити DELF/DALF для отримання дипломів Міністерства освіти Франції та проходитимуть педагогічну та перекладацьку практику в ГО «Парі-ІФ».