Івано-Франківський коледж розвиває співпрацю з Інститутом формування характеру (м.Даллас,США)

У рамках міжнародної співпраці Івано-Франківського коледжу нашого університету з Інститутом формування характеру («Character International, Inc», штат Техас, США) днями Радою управління Інституту було прийняте рішення щодо виділення коштів у наступному, 2018 році, для створення на базі коледжу навчально-дослідного центру формування характеру дитини. За отримані кошти буде придбано сучасне електронне обладнання для проведення дистанційного навчання, вебінарів та конференцій, а також буде закуплено необхідні меблі та відповідне устаткування.

Зазначимо, що Івано-Франківський коледж співпрацює з Інститутом формування характеру («Character International, Inc») впродовж трьох років. За цей час професори Інституту Чарльз Ландрет, Джон Кук та Девід Глісон провели для наших студентів 6 навчально-тренінгових сесій. Навчальна програма складається з трьох рівнів, кожному з яких присвячений окремий тренінг: «Виховання характеру дітей», «Конфлікти. Стратегії, способи виходу із конфліктних ситуацій», «Лідерство». Після участі в кожному із тренінгів слухачі отримують відповідні сертифікати. Студенти та викладачі, котрі проходять усі три рівні навчання, отримують додатковий сертифікат тренера, який дозволяє їм проводити тренінги відповідної тематики. За період співпраці з американськими колегами більше півтори сотні студентів спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта» і 3 викладачів пройшли усі рівні навчання та отримали сертифікати тренерів. Два етапи навчання пройшло 109 студентів та 8 викладачів, перший етап – 76 студентів.

Уже в березні 2018 року в новообладнаному науково-дослідному центрі відбудеться чергова сесія за участі американських колег з Інституту формування характеру («Character International, Inc», штат Техас, США).