Другий рік поспіль науковці університету в ТОП-2% світового рейтингу найбільш цитованих вчених

Троє науковців Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – професор Володимир Лущак, доцент Олег Лущак та доцентка Тетяна Татарчук увійшли у ТОП-2%  найвпливовіших (найцитованіших) науковців у своїх галузях у 2022 році. Варто зазначити, що вищеназвані науковці вже другий рік поспіль займають у світовому рейтингу такі високі позиції. 

Цитованість (кількість посилань інших дослідників на наукові статті автора) – це показник, який значною мірою демонструє наскільки наукові дослідження певного автора затребувані та цікаві іншим дослідникам у галузі. Зокрема, дослідники цитують (посилаються на) інші статті для трактування своїх наукових результатів чи розробки/доповнення/спростування нових наукових ідей та гіпотез, з яких використовують методологічну базу тощо.

Загалом до рейтингу увійшло 107 науковців зі всієї України і їх список другий рік поспіль очолює професор Прикарпатського університету Володимир Лущак. 

За даними наукометричної бази Scopus професор Лущак має понад 8665 цитувань, 222 індексовані публікації та індекс цитування (h-індекс) – 43. 

Доцент Олег Лущак має понад 3663 цитувань, 127 індексовані публікації та індекс цитування (h-індекс) – 31.

Доцентка Тетяни Татарчук має 2546 цитувань, 74  індексовані публікації та індекс цитування (h-індекс) – 29.

Загалом зазначимо, що щорічний рейтинг науковців за рівнем цитованості їхніх праць складається дослідниками Стенфордського університету та аналітиками видавництва Elsevier та SciTech Strategies. Рейтинг базується на аналізі близько 7 млн. профілів науковців у наукометричній базі Scopus, з яких за відібраними критеріями цитованості (загальна кількість цитувань, h-індекс, кількість цитувань із врахуванням співавторів та місця автора у списку співавторів та ін.) сформовано рейтинг понад 200 000 найбільш цитованих науковців.

Рейтинговий список включає більш, ніж 200 тисяч вчених з усього світу, які розподілені за 22 науковими напрямками, розділених на більш, ніж 175 конкретних галузей.

Вітаємо наших науковців та пишаємося їхніми високими досягненнями!

Першоджерело: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4