Відзначили переможців конкурсу-флешмобу “Напиши лист – 31 побажання Україні та захиснику”

Сьогодні, 26 жовтня, у Прикарпатському університеті відзначили переможців та призерів конкурсу-флешмобу «Напиши лист-31 побажання Україні та захиснику України». На урочистому заході були присутні т.в.о. ректора університету Сергій Шарин, співорганізаторка конкурсу, доцентка Галина Волощук, переможці та призери, військові 109 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади – Володимир Глизнер, Іван Щасливий, Дмитро Симчишин. Усі охочі мали можливість долучитися до події онлайн на платформі Webex.   

Конкурс, який був присвячений 31-річниці проголошення незалежності України, ініціювали і провели Центр досліджень «Покутської трійці», Центр студентського розвитку та Коломийський навчально-науковий інститут ПНУ. На адресу організаторів надійшло 204 листи з різних куточків України. Їх автори, в переважній більшості, це вчителі, школярі, студенти та викладачі. Кожен із листів, сповнений переживання, любові, віри в ЗСУ та перемогу України. 

“Конкурс-флешмоб на підтримку ЗСУ є черговою доброю ініціативою Прикарпатського університету. Відрадно, що нашу ідею підтримали мешканці з різних куточків України. До нас надійшло більше двох сотень листів. Ми передамо їх на фронт. Вони будуть доброю моральною підтримкою для наших захисників і захисниць”, – зазначив Сергій Шарин.

Конкурс-флешмоб проводився у двох номінаціях: «Напиши лист-31 побажання Україні!»; «Напиши лист-31 побажання захиснику України!». За результатами його проведення переможцями стали: у номінації “Лист-31 побажання захиснику України” – 1 місце – Тетяна Лінійчук, вчителька Ямницького ліцею; 2 місце – Андріана Слюсарчук, студентка економічного факультету та Іванна Горішна, студентка Коломийського навчально-наукового інституту; 3 місце – Ярослав Белей, студент факультету іноземних мов ПНУ; Христина Бойко, учениця 5 класу Поберезького ліцею Єзупільського ОТГ; Максим Смовський, учень 7 класу Остерського ліцею Чернігівської області; у номінації ” Лист-31 побажання Україні”  – переможницею стала Анастасія Гарніцька, студентка Національного університету “Острозька академія”.

“Ці листи – це підтримка і військових, і тих, хто їх пише. Ці листи – це історії, які наболілі для кожного українця, для нашого українського народу. Адже сьогодні, майже кожна українська родина має свого захисника на фронті. На конкурс надійшли листи із побажаннями Україні та її захисникам, написані крім української мови, ще й польською і англійською. Усі листи ми передамо на передову. У такий спосіб підтримаємо наші ЗСУ. Віримо у перемогу України!”, – зазначила доцентка, співорганізаторка конкурсу-флешмобу Галина Волощук.  

Під час урочистого заходу т.в.о. ректора ПНУ Сергій Шарин, співорганізаторка конкурсу Галина Волощук та військовий Дмитро Симчишин вручили переможцям та призерам конкурсу-флешмобу грамоти ПНУ та пам’ятні сувеніри. 

Також у межах програми заходу відбулася онлайн-зустріч з воїнами 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Захисники розповіли про будні на передовій, факти героїзму наших захисників та захисниць, а також подякували кожному із авторів листів за підтримку, добре слово і віру в ЗСУ.

На завершення заходу Галина Волощук передала усі листи, які надійшли на конкурс військовому Володимиру Глизнеру. Він обіцяв доправити їх на передову нашим захисникам і захисницям.  

“Такі листи, передусім, підтримують бойовий дух наших воїнів. Читаючи такі листи, на душі стає приємніше. Особливо вражають листи, які пишуть діти. Саме приємно читати як у своїх листах вони пишуть, що коли лягають спати щоразу моляться за нас”, – розповів військовий Володимир Глизнер.

До проведення урочистого заходу долучилися студенти Навчально-наукового інституту мистецтв Тетяна Маковійчук і Вікторія Гоян, які виконали пісню “Коли ти берегом ідеш” та Соломія Волосянко, у виконанні якої прозвучала пісня “Зродились ми великої години”. 

Зазначимо, що ініціатори проведення конкурсу-флешмобу та членами журі виступили  – Галина Волощук,  кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту ПНУ; Ольга Русакова, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту ПНУ; Олександр Солецький, доктор філологічних наук, доцент кафедри української літератури Факультету філології ПНУ; Євгеній Лепьохін, кандидат філологічних наук, доцент кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту ПНУ. 
  • Конкурс-флешмоб на підтримку ЗСУ