Реалізація віртуальної міжнародної програми на кафедрі англійської філології

Кафедра англійської філології факультету іноземних мов у 2022/2023 навчальному році запроваджує реалізацію міжнародного проєкту в рамках програми “Virtual English Language Educator Program” за підтримки Відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні.

В ході організаційної зустрічі, у якій взяли участь завідувач кафедри англійської філології, професор Яків Бистров, доцентки кафедри Тетяна Марчук, Уляна Тиха, директорка регіональних програм з викладання англійської мови Посольства США Лотті Бейкер, помічниця аташе з питань культури Посольства США Лілія Шило та лекторка з США – викладачка англійської мови як іноземної Кейт Мюллер (Міннеаполіс, штат Міннесота), були окреслені основні напрями співпраці.

Зокрема, впродовж жовтня-грудня місяців поточного року магістр освіти, іноземних мов і культур з США Кейт Мюллер викладатиме англійську мову і курс з медіаграмотності у форматі онлайн для студентів 2-4 курсів ОР бакалавр, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Англійська мова і література, друга іноземна мова, переклад», «Середня освіта (англійська мова і література)». Програмою передбачено проведення методичних вебінарів для викладачів кафедри англійської філології та робота розмовного клубу для студентів університету, які бажають покращити мовленнєві компетентності з англійської мови. Координаторкою програми від кафедри англійської філології виступила доцентка Тетяна Марчук. Безпосередніми фасилітаторами на заняттях з практики англійської мови визначені доцентки кафедри англійської філології Леся Ікалюк, Наталія Пилячик, а організацію навчальних занять з курсу медіаграмотності забезпечуватиме доцентка Діана Сабадаш.

Реалізація міжнародної програми “Virtual English Language Educator Program” не тільки створить унікальну можливість для поглиблення мовленнєвих навичок студентів, а й сприятиме обміну академічним досвідом та розширенню професійних контактів професорсько-викладацького складу кафедри англійської філології з американськими колегами.