Cтудентський видавничий проєкт кафедри журналістики–переможець творчого всеукраїнського конкурсу

Студентський видавничий проєкт «Поміж текстом: журналісти для журналістів» кафедри журналістики факультету філології нашого університету цьогоріч став переможцем творчого конкурсу Національної спілки журналістів України. Конкурс приурочили 30-річчю Незалежності України. Зазначимо, що понад 150 учасників – працівники ЗМІ, медіа та журналістські організації – змагалися за перемогу в 14-ти номінаціях.  

Тож, відрадно зазначити що видавничий проєкт наших майбутніх журналістів став переможцем у номінації «Журналістська акція». Авторка ідеї проєкту – старша викладачка кафедри журналістики, кандидатка наук з соціальних комунікацій Галина Пристай.

Днями в Києві в Національній спілці журналістів України відбулася церемонія нагородження переможців творчого всеукраїнського конкурсу.  

Передусім, з вітальним словом до учасників заходу звернувся голова НСЖУ Сергій Томіленко. Він, зокрема, подякував журналістській спільноті за активну участь у конкурсі, відзначив як найкращий та взірцевий наш студентський проєкт та  побажав усім подальших успіхів.

Під час церемонії нагородження авторці ідеї проєкту, упорядниці видання старшій викладачці кафедри журналістики, кандидатці наук з соціальних комунікацій Галині Пристай голова НСЖУ Сергій Томіленко вручив спеціальну відзнаку конкурсу. Заохочувальні призи також отримали наші студенти – представники творчої групи проєкту.

Зазначимо, що студентський видавничий проєкт «Поміж текстом: журналісти для журналістів» кафедри журналістики факультету філології нашого університету започаткований в 2018 році в межах дисциплін «Видавничий менеджмент» і «Видавнича справа». У межах проєкту видано три випуски книг, які, зокрема, були представлені на творчому конкурсі НСЖУ.

По завершенні церемонії нагородження майбутні журналісти мали нагоду ознайомитися з діяльністю НСЖУ та поспілкуватися з відомими журналістами України.

Онлайн-трансляцію заходу можна переглянути тут:  

https://www.facebook.com/nsju.org/videos/274833277598251

Також наші студенти разом з викладачкою Галиною Пристай взяли участь у панахиді пам’яті Георгія Гонгадзе та всіх загиблих українських журналістів на території церкви Святого Миколи Набережного в Києві.

  • Студентський проєкт - переможець творчого конкурсу