Відбулися конференція трудового колективу та засідання Вченої ради ПНУ

27 грудня у Прикарпатському національному університеті відбулася конференція трудового колективу та засідання Вченої ради. Центральною подією заходу став Звіт ректора про діяльність університету в 2022 році.

Традиційно остання зустріч колективу перед Новим роком розпочалась із виконання колядок. З найкращими побажаннями університетську спільноту вітав квартет бандуристок «Ґердан» Прикарпатського університету у складі Надії Вівчарук, Наталії Федорняк, Світлани Матіїшин та керівника Віолетти Дутчак.

На початку засідання ректор університету, професор Ігор Цепенда урочисто привітав із присвоєнням вчених звань доценток кафедри філології Ольгу Русакову та Галину Волощук.

Заслухавши та обговоривши Звіт ректора про діяльність університету в 2022 році, конференція трудового колективу відзначила позитивні результати у забезпеченні якості освіти, удосконаленні підготовки кадрового резерву, матеріально-технічному забезпеченні функціонування структурних підрозділів, розширенні співпраці в рамках існуючих і започаткованих міжнародних партнерств та популяризації університету.

У ході засідання Вченої ради присутні також заслухали низку питаннь, зокрема, про зміни до колективного договору та Вченої ради; результати виконання науково-дослідних тем у 2022 році та затвердження наукової тематики на 2023 рік; визнання результатів стажування (комплексного підвищення кваліфікації) та академічної мобільності та інші.

Заслухавши та обговоривши доповідь першого проректора, професора Валентини Якубів про результати виконання науково-дослідних тем, що виконувалися у 2022 році та інформацію про затвердження тематики на 2023 рік, Вчена рада відзначила, що у звітному році в університеті за пріоритетними напрямками розвитку науки і техніки відповідно до державних програм, нормативних документів та укладених угод систематично та цілеспрямовано проводилась ґрунтовна науково-дослідна робота.

На завершення засідання Вченої ради розглядалося питання щодо рекомендацій до аспірантури, докторантури випускників, працівників університету у 2023 році.

  • Вчена рада